-->

Kies uw taal / Choisissez votre langue / Choose your language

1        HUB en HARVI-Algemene vragen

1.1.1      Wat is het verschil tussen een HARVI en een HUB?

HARVI wordt gebruikt als het niet mogelijk is om de CT-klemmen bekabeld aan te sluiten op de ZAPPI of de EDDI

HUB verbindt de Myenergi apparaten met het internet, zodat u de app kunt gebruiken om de aangesloten apparaten te bedienen, en voor de firmware updates.

1.1.2      Heb ik een HARVI nodig?

Alleen als u de CT-klemmen niet bekabeld kunt aansluiten op de ZAPPI/EDDI. De HARVI maakt in dat geval een draadloze verbinding. Ook dient de Harvi gebruikt te worden indien u meer dan 3 CT klemmen wilt kunnen aansluiten.

1.1.3      Wat betekent een rood lampje bij ZAPPI, EDDI of HARVI op de HUB?

Dit betekent dat de verbinding tussen de HUB en het apparaat welke het rode lampje weergeeft verbroken is.

1.1.4      Welke reikwijdte heeft de draadloze verbinding van de HARVI en de HUB?

Onder normale omstandigheden tussen de 10 en 20 meter, hoewel in sommige gevallen dit meer kan zijn. Dit is echter afhankelijk van de situatie ter plaatse.

1.1.5      Kan de HARVI buiten gemonteerd worden?

De HARVI is niet waterdicht, maar kan wel gemonteerd worden in een passende IP-gecertificeerde behuizing van kunststof, die de HARVI beschermd tegen binnendringend water.

1.1.6      Wat betekend een rode server-LED op de HUB?

Een rode server-LED betekend dat de HUB geen data ontvangt van de server. Controleer of de ethernetkabel tussen de HUB en uw router goed is aangesloten en niet defect is.

Hierna dient u de HUB en de router/modem te resetten en te wachten totdat deze weer volledig zijn opgestart. Dit kan enkele minuten duren.

2        Externe CT’s / HARVI

2.1.1      Kan de kabel van de CT-klemmen worden verlengd?

Jazeker! U kunt deze verlengen tot maximaal 100 meter, maar hiervoor MOET u een twisted pair kabel (cat.5) gebruiken en de juiste polariteit goed in de gaten houden.

Het is absoluut noodzakelijk dat er maar 1 paar draden in de twisted pair kabel wordt gebruikt per CT-klem.

2.1.2      Wordt het signaal van de CT-klemmen verstoord als deze in de buurt van CT-klemmen van andere apparaten liggen?

Nee! De CT-klemmen kunnen zonder probleem in de buurt van andere CT-klemmen worden geplaatst.

2.1.3      Moet ik persé een CT-klem monteren op de voedingskabel van de zonnepanelen?

Als de CT-klem is aangesloten op de voedingskabel vanuit het elektriciteitsnetwerk dan werkt de ZAPPI/EDDI perfect. De CT-klem op de zonnepanelen is niet verplicht, maar geeft u wel de informatie van de zonnepanelen op het display van de ZAPPI/EDDI, en natuurlijk in de app zodat u vanaf 1 plek alles kunt controleren.

2.1.4      Wat is beter, zonnepanelen of een accu aansluiten op de reserve CT-invoer?

De CT-klem voor de zonnepanelen is alleen informatief.  Als u de CT-klem gebruikt om een accu te monitoren dan heeft u de mogelijkheid om ongewenst leegtrekken van de accu te voorkomen, en de accu voorrang te geven bij een overschot aan opgewekte energie.  Echter, als u de HARVI alleen gebruikt in combinatie met zonnepanelen dan zal de CT-klem na zonsondergang stoppen met het doorsturen van data en geeft de HUB een rood signaallampje voor de HARVI. Klein detail, maar het zou iemand kunnen ergeren…

2.1.5      Waarom stopt mijn HARVI met doorsturen van data als het donker wordt?

HARVI haalt zijn energie uit het circuit welke hij doormeet.  Echter, dit betekent dat hij niet werkt als er geen stroom loopt door het circuit, bijvoorbeeld ‘s nachts als hij de productie van de zonnepanelen meet.

Als u een reserve CT-klem heeft dan kunt u deze gebruiken om de HARVI wakker te houden door de klem aan te sluiten op een reserve CT-invoer en de klem aan te sluiten op een draad waar altijd stroom door loopt. Denk eraan dat u het CT-type op None zet. Dit werkt niet in het geval van een 3-fasen meting. 

2.1.6      Kan ik de HARVI van stroom voorzien door een externe voedingsadapter aan te sluiten?

Een 9V of 12V adapter kan worden aangesloten op 1 van de CT-invoeren.

2.1.7      Is een bekabelde CT-klem beter dan een klem aangesloten via een HARVI?

Heel simpel, ja! Omdat een HARVI zijn energie haalt uit het netwerk wat hij doormeet, betekent dit dat bij een hoge stroomdoorvoer de HARVI meer energie heeft, en dat bij een lagere stroomdoorvoer de bekabelde CT-klem een meer accurate werking heeft.

 

3        EDDI

3.1      Algemene EDDI vragen

3.1.1      Kan ik de EDDI gebruiken voor mijn vloerverwarming?

Jazeker! Deze kan worden aangesloten op de EDDI zolang het vermogen de 3,68kw niet overschrijdt. Er zijn twee uitgangen, dus u kunt twee aparte vloerverwarmingssystemen aansluiten.

3.1.2      Kan Ik de antenne van de EDDI verlengen?

Jawel – u gebruikt daarvoor een SMA Male to SMA Male RG58 50 Ohm low loss extension cable zoals https://www.amazon.co.uk/YILIANDUO-Meters-Extension-Applications-Antenna/dp/B07TJ3ZTZV

4        ZAPPI

4.1      Algemene ZAPPI vragen

4.1.1      Welke ZAPPI heb ik nodig voor mijn EV met een type 1 aansluiting?

Als uw EV een type 1 aansluiting heeft dan moet u de Untethered ZAPPI aanschaffen, die u kunt gebruiken met alle type 1&2 compatibele voertuigen door gebruik van uw eigen (publieke) laadkabel.

4.1.2      Kan ik de ZAPPI aansluiten op een aansluiting van minder dan 32 ampere?

Geen probleem! Er zijn twee instellingen die u hiermee kunnen helpen. GRID LIMIT- beschermd de hoofdzekering door de CT-klem die op het netwerk is aangesloten. DEVICE LIMIT- Voorkomt overbelasting van de aansluiting waar de ZAPPI direct mee is verbonden. Beide instellingen zijn volledig traploos in te stellen door de installateur of de eindgebruiker op elk gewenst moment.

4.1.3      Hoe lang duurt het voordat mijn EV volledig is opgeladen?(vanaf 0%)

EV

1 fase Zappi

3 fase Zappi

Peugeot e-208

7h

5h

Tesla Model 3 Long Range

11h45

7h45

Renault Zoé ZE50

8h30

3h

4.1.4      Ondersteund de ZAPPI V2G (“Vehicle to Grid”)

Nee.  

Vehicle to Grid (V2G) verwijst naar het idee dat energie die is opgeslagen in de voertuigbatterij kan worden gebruikt om het electriciteitsnetwerk te ondersteunen.   Dit idee is nog in het vroege ontwikkelsstadium bij de Nissan Leaf, eNV200 en Mitsubishi Outlander, dit zijn de enige voertuigen die dit ondersteunen – maar met gebruik van geavanceerde DC laadapparatuur, niet met een standaard EV-lader.

Zoals iedere standaard “Mode 3” EV-laders, communiceert ZAPPI met de onboard lader van uw EV om het AC-vermogen van het net om te zetten in DC-vermogen om de batterij van uw EV op te laden.  Bij alle EV’s die er op dit moment op de markt zijn werkt de onboard lader 1 kant op – dus u kunt geen stroom uit de batterij van uw EV terugleveren aan het netwerk.

4.1.5      Kan ik de ZAPPI beschermen tegen gebruik door onbevoegden?

Jazeker, er is een ‘lock functie` waar u een pincode kunt instellen, zodat alleen gebruikers die de pincode kennen gebruik kunnen maken van de ZAPPI. Het is ook mogelijk om de ZAPPI zo in te stellen dat iedereen gebruik kan maken van de ZAPPI, maar geen instellingen kunnen veranderen.

Als u de Myenergi-app hebt dan kunt u hiermee ook de ZAPPI ver- en ontgrendelen.

4.1.6      Heeft de ZAPPI een aardlekbeveiliging nodig?

Nee. De ZAPPI 2 heeft een A-Type AC aardlekbeveiliging 30mA en een 6mA DC aardlekbeveiliging ingebouwd, dus u heeft geen extra aardlekbeveiliging nodig.

4.1.7      Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn EV geen batterijstroom gebruikt als hij voorverwarmt?

Heel simpel, u stelt een Timed Boost in die samenvalt met de tijd dat uw EV voorverwarmt. Dit zorgt ervoor dat de ZAPPI klaar is om stroom te leveren aan uw EV.  Dit werkt bij de ZAPPI v1 en v2.

4.1.8      Is er niet een extra voorverwarmingsstand In de ZAPPI v1?

Dat klopt, de ZAPPI v1 heeft een extra voorverwarmingsstand, maar dit veroorzaakte enige verwarring zodat we besloten hebben om dit in de ZAPPI v2 achterwege te laten.

De ZAPPI v1 voorverwarmingsstand heeft drie instellingen: OFF / NORMAL / FULL POWER

OFF – EV kan geen stroom afnemen na “Charge complete”

NORMAL – EV kan geen stroom afnemen na “Charge complete” wanneer in  ECO+ mode, tenzij er genoeg stroom wordt geleverd door de zonnepanelen.

FULL POWER – EV kan altijd stroom afnemen na “Charge complete”

Om er zeker van te zijn dat uw EV netstroom gebruikt voor de voorverwarming en u heeft een ZAPPI v1 dan… 

  • Zet u de “preconditioning mode” op FULL POWER en 
  • Stelt u een Timed Boost in die samenvalt met de voorverwarmingstijd.

4.2      Grid Limit / Load Curtailment

4.2.1      Wat is Load Curtailment?

Dit is de beveiliging voor de hoofdzekering, zodat deze niet overbelast kan raken.

4.2.2      Wat is G100 en moet dit aan of uit staan?

G100 is een protocol die geschreven is voor de Engelse markt, in Nederland kunt u dit uit zetten. Het is bedoeld om de bekabeling van de CT klemmen te controleren, als die om één of andere reden zou worden onderbroken, dan zal de Installation Limit in werking treden. Bij 1-fase systemen werkt dit prima, maar bij een 3-fase systeem kan het voorkomen dat er over 1 fase geen stroom vloeit en dan denkt de zappi dat er een onderbreking is in de kabel van de CT. Hierdoor denken wij dat het voor de 3-fase systemen beter uitgeschakeld kan worden. 

4.3      Compatibility Mode

4.3.1      Waarvoor is de Compatibility Mode?

  • Dit wordt gebruikt om de compatibiliteit te verbeteren met sommige EV`s die extra eisen stellen bovenop de standaardeisen, zoals bijvoorbeeld Renault.

4.3.2      Welke instellingen moet ik doen?

  • Standaard staatde mode actief, PWM 12% en power factor 0,85. Met de nieuwste Renault Zoe ZE50 kan het zijn dat dit moet worden verhoogd naar 0,95.

4.3.3      Waarom wil mijn 3-fase auto niet laden terwijl ik meer dan 1,4 kW overschot heb?

Het ECO/ECO+ laden doen we normaal het best op 1-fase. Dit wordt veroorzaakt door een beperking van de laadstandaarden die voorschrijven dat er een minimum amperage van 6A per fase is. Bij 3-fase laden is dat 6A x 230V x 3 fases = 4.2kW als minimaal laadvermogen. Door in het menu bij "Laadinstellingen" de ECO/ECO+ laadstand op 1PH in te stellen, kunnen we dus al beginnen met een minimum van 1,4kW. Omdat we alle overschotten van de 3-fases bij elkaar optellen, en dit gaan laden over 1-fase wordt er op 2 fases teruggeleverd, en op 1 fase hetzelfde opgenomen. Per saldo blijft de teller dus op 0 (nul) staan.

5        App

5.1.1      Er wordt geen geschiedenis getoond in de app. Real time data is in orde.

Controleert u alstublieft of de Time/Date instellingen juiste zijn ingesteld op ieder Myenergi apparaat.


In het Time/Date menu, controleer of:

  • De tijdzone correct is
  • Auto DST ingeschakeld is 
  • Update from Cloud ingeschakeld is (indien aangesloten op een HUB)

5.1.2      Waarvoor is de schuifregelaar in de app waarbij staat: “Min Green Level”?

Dit is om de hoeveelheid “groene energie” in te stellen die u wilt dat de ZAPPI  gebruikt. Het kan soms nodig zijn om deze instelling aan te passen om maximaal gebruik te kunnen maken van de energie die u zelf opwekt. In de regel raden wij aan om dit op 50% te laten staan zodat de Zappi niet te vaak in- en uitschakelt.

 

5.2      Diversen

5.2.1      Is er technische support na kantooruren?

We hebben een uitgebreid forum op www.myenergi.info waar u altijd terecht kunt voor informatie over diverse onderwerpen.

5.2.2      Is het mogelijk om de ZAPPI en de EDDI bekabeld aan te sluiten ?

Op dit moment is het nog niet mogelijk om Myenergi apparatuur bekabeld aan te sluiten.

Er wordt hard gewerkt aan een Ethernet adapter voor ZAPPI en EDDI.  Deze komt op de markt in het begin van 2021.

Stel uw lettertype grootte in

A- A A+

Contact

Officiële dochteronderneming van myenergi voor Benelux - hoofdkantoor myenergi Ltd. Lincolshire UK at myenergi.com

myenergi B.V.

Fregatweg 66

6222NZ  Maastricht

Email adres:
KvK nummer: 78281652
BTW nummer:NL861329752B01

Verkoop   : +31 85 400 55 22 keuze 1
Support    : +31 85 400 55 22 keuze 2
Admin  : +31 85 400 55 22 keuze 3
 
 

Leveringen gebeuren volgens de algemene voorwaarden die gelden volgens:
Consumentenvoorwaarden Elektronica en huishoudelijke apparatuur.

Wij zijn lid Techniek Nederland en inkooplid van Electronic Partner (EP:)