-->

Kies uw taal / Choisissez votre langue / Choose your language

zappi heeft een regelsysteem dat de belasting van het laden reguleert. Daarom kan volgens de NEN 1010 worden gerekend met een lagere gelijktijdheidsfactor. zappi zorgt dat de laadsterkte lager is als er meer belasting in huis is. Het laadstation kan daarom worden afgezekerd op een hogere waarde dan normaal, maar niet hoger dan de doorlaatwaarde van de hoofdaansluiting. Volgens deze uitleg mag de elektricien dus zappi afzekeren op 32A (mits je een 1 fase hoofdzekering hebt van 35A of 40A), en zo kunt u laden op maximaal 7,4kW. Bij een 3-fasen 25A hoofdaansluiting kunt u de 1-fase modellen zappi afzekeren op 20A, hiermee kunt u dan laden op maximaal 4,6kW. Bij de 3-fase modellen geeft dit dan 3 x 20 x 230 = 13,8 kW.

Wij raden altijd aan om 6mm2 kabel te gebruiken vanuit de zekeringkast tot aan de zappi.

Indien u maximaal op 16A, 20A of 25A wilt laden / afzekeren, kunt u de zappi ook instellen als zodanig. Dit kan simpel en traploos via het menu worden ingesteld.

Richtlijn voor Nederland: Raadpleeg uw installateur. Onze Zappi heeft alle nodige aardlekdetectie ingebouwd. Zowel voor AC een ingebouwde type A tot 30ma, alsook een aparte interne DC lekdetectie met afschakeling en automatische testprocedure tot 6mA. Dit komt dus feitelijk overeen met een Type B differentieel, echter met het voordeel dat onze DC lekdetectie ook nog werkt achter aan Type A differentieel. Als er een Type B zou zijn ingebouwd, dan werd die blind op het moment dat er een type A in de meterkast gebruikt zou worden. Het komt er dus op neer dat er voor de installatie van een Zappi GEEN type B differentieel (ALS) gebruikt hoeft te worden, wij zijn volledig in orde met alle richtlijnen op het gebied van veiligheid en meer. Bekijk deze review en video eens om te begrijpen hoe ons product in de veel strengere UK-norm wordt ontvangen: efixx.co.uk

Richtlijn voor België: Afzonderlijk te beveiligen in het verdeelbord met automaat type C en differentieel 30mA type B. - UPDATE ! met de nieuwe v2 modellen is het niet verplicht een dure Type B differentieel te plaatsen, hierdoor bespaart u aanzienlijk in de installatiekosten. De v2 modellen hebben namelijk een interne DC lekstroom detectie tot 6mA, dit is conform de richtlijnen van het AREI lastenboek. Raadpleeg uw installateur en voorzie na de installatie altijd een keuring door een onafhankelijke keuringsinstantie alvorens u zappi in gebruik gaat nemen.

 

Vragen over zappi ?

Hier kunt u uw vraag stellen, wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

 

U kunt dit artikel makkelijk delen

Stel uw lettertype grootte in

A- A A+

Contact

Officiële dochteronderneming van myenergi voor Benelux - hoofdkantoor myenergi Ltd. Lincolshire UK at myenergi.com

myenergi B.V.

Fregatweg 66

6222NZ  Maastricht

Email adres:
KvK nummer: 78281652
BTW nummer:NL861329752B01

Verkoop   : +31 85 400 55 22 keuze 1
Support    : +31 85 400 55 22 keuze 2
Admin  : +31 85 400 55 22 keuze 3
 
 

Leveringen gebeuren volgens de algemene voorwaarden die gelden volgens:
Consumentenvoorwaarden Elektronica en huishoudelijke apparatuur.

Wij zijn lid Techniek Nederland en inkooplid van Electronic Partner (EP:)